Przepis i sposób przygotowania na: migdałowa babka
Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tarta. Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy godzinę.
jajko | 4 sztuki |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 3/4 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
masło 250 g | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
olejek migdałowy | |
migdały w płatkach | 3 łyżki |
posiekane migdały | 2 łyżki |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: