Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe faworki z pomarańczową nutką
Kroki postępowania
Uformować je w kulę i delikatnie oprószyć mąką i kilkakrotnie uderzyć nim o blat stołu. Odłożyć na 30 minut aby odpoczęło.
płatki migdałowe | 100 gram |
mąka | 200 gram |
żółtko jajek | 3 sztuki |
cukier puder | 2 łyżki |
sól | 1/2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
skórka otarta z pomarańczy | z 1 sztuki |
śmietana proc | 3,5 łyżki |
olej do smażenia | |
cukier puder | do posypania |
ocet | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: