Przepis i sposób przygotowania na: Mini focaccia dyniowa
Kroki postępowania
W misce umieszczamy pozostałe składniki ciasta: mąkę, sól, tymianek, dynię, olej. Wyrośnięty rozczyn dodajemy do przygotowanych składników.
![Krok 1 - Mini focaccia dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-dyniowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Mini focaccia dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-dyniowa2-2.jpg)
Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i przysmażamy
![Krok 3 - Mini focaccia dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-dyniowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Mini focaccia dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-dyniowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Mini focaccia dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-dyniowa5-2.jpg)
Wierzch ciasta smarujemy jajkiem. Następnie w ciasto wbijamy kawałki mięsa i dyni. Dodatkowo wbijamy gałązki rozmarynu. Całość oprószamy przyprawą do pizzy.
Focaccie wkładamy do piekarnika. Ustawiamy go na 180°C . Całość pieczemy około 25-30 minut do zrumienienia.
![Krok 6 - Mini focaccia dyniowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-focaccia-dyniowa6-2.jpg)