Przepis i sposób przygotowania na: Mini makaron pod pierzynką wędzonego sera z siemieniem lnianym i warzywami
Kroki postępowania
Marchew pokroić w plastry, cebulę w piórka, paprykę w paseczki i podsmażyć delikatnie na oliwie z oliwek na patelni, doprawić suszoną pietruszką, solą i pieprzem.
![Krok 1 - Mini makaron pod pierzynką wędzonego sera z siemieniem lnianym i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-makaron-pod-pierzynka-wedzonego-sera-z-siemieniem-lnianym-i-warzywami1-small.jpg)
Nałożyć odcedzony makaron do naczynka żaroodpornego, na makaron wyłożyć podsmażone warzywka, następnie główki pieczarek i szalotki, wylać na danie śmietanę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min.
![Krok 2 - Mini makaron pod pierzynką wędzonego sera z siemieniem lnianym i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-makaron-pod-pierzynka-wedzonego-sera-z-siemieniem-lnianym-i-warzywami2-small.jpg)
Posypać siemieniem lnianym.
![Krok 3 - Mini makaron pod pierzynką wędzonego sera z siemieniem lnianym i warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mini-makaron-pod-pierzynka-wedzonego-sera-z-siemieniem-lnianym-i-warzywami0-small.jpg)