Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w zalewie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Mintaj w zalewie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mintaj-w-zalewie4-2.jpg)
Obtaczamy w mące, maczamy w roztrzepanym jajku i znów obtaczamy w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wykładamy na ręcznik papierowy by ociekła z nadmiaru oleju.
![Krok 2 - Mintaj w zalewie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mintaj-w-zalewie3-2.jpg)
Następnie dodajemy przecier i keczup ,dokładnie mieszamy.
![Krok 3 - Mintaj w zalewie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mintaj-w-zalewie1-2.jpg)
- rybe
- cebulę
- paprykę konserwową
- ogórki
Układamy do wyczerpania składników.
![Krok 4 - Mintaj w zalewie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mintaj-w-zalewie2-2.jpg)
Przykrywamy naczynie pokrywką lub folią aluminiową i odkładamy na 12 godzin w chłodne miejsce.
![Krok 5 - Mintaj w zalewie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mintaj-w-zalewie0-2.jpg)