Przepis i sposób przygotowania na: miodowe ciacho z orzechami
Kroki postępowania
po upieczeniu przekrajamy na pół.
![Krok 1 - miodowe ciacho z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodowe-ciacho-z-orzechami1-2.jpg)
2 łyżki mąki pszennej
100 gram cukru pudru
200 gram masła
3 łyżki mąki ziemniaczanej
500 ml mleka
cukier waniliowy
Mąką pszenną i ziemniaczaną połączyć, ugotować tak jak budyń na mleku. Wystudzić.Masło utrzeć z resztą składników a następnie dodawać masę mączną aż powstanie krem.
Pół masy smarujemy pierwszą część biszkoptu, resztę na górną warstwę.
![Krok 2 - miodowe ciacho z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodowe-ciacho-z-orzechami2-2.jpg)
30 dag orzechy włoskie
80 gram cukru
120 gram masła
3 łyżki miodu
Orzechy siekamy, a cukier karmelizujemy .Dodajemy do powstałego karmelu masło, orzechy i miód.
Odczekamy aż przestygnie trochę i polewamy na wierzchnią warstwę.
Smacznego !
![Krok 3 - miodowe ciacho z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miodowe-ciacho-z-orzechami0-2.jpg)