Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1,25 kg
pomidory 3
cebula 5 dag
kminek Prymat
masło 5 dag
mąka pszenna 3 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana.

Kroki postępowania

1
Cebulę i pomidory drobno pokroić. Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, poszatkować, zalać ¼ l wody. Dodać część cebuli, pomidory, kminek, trochę masła i ugotować na silnym ogniu bez przykrycia. Pozostałą cebulę lekko podsmażyć na maśle.
Krok 1 - Młoda kapusta zasmażana. foto
2
Dodać mąkę, zrumienić, odstawić.
Krok 2 - Młoda kapusta zasmażana. foto
3
Zasmażkę rozprowadzić wywarem z kapusty na rzadką masę.
Krok 3 - Młoda kapusta zasmażana. foto
4
Połączyć z kapustą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawać do mięs lub jako danie jarskie z ziemniakami lub kluskami.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 4 - Młoda kapusta zasmażana. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 20.05.2014 21:38
bardzo lubię
Renata9 10.05.2014 16:15
pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak