Przepis i sposób przygotowania na: Młode kanie z kaszą gryczaną.
Kroki postępowania
Kani nie płukałam tylko oczyściłam ręcznikiem papierowym.
![Krok 1 - Młode kanie z kaszą gryczaną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mlode-kanie-z-kasza-gryczana1-2.jpg)
Cebulę obraną pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na patelni, dodałam kanię i dusiłam pod przykryciem 5 minut. Dodałam pół szklanki wody z rozpuszczoną w niej kostką grzybową. Doprawiłam majerankiem. Dusiłam kolejne 5 minut.
![Krok 2 - Młode kanie z kaszą gryczaną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mlode-kanie-z-kasza-gryczana2-2.jpg)
Kaszę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Podawałam razem z kaniami i ogórkiem kiszonym. Proste i pyszne danie :) smacznego.
![Krok 3 - Młode kanie z kaszą gryczaną. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mlode-kanie-z-kasza-gryczana0-2.jpg)