Przepis i sposób przygotowania na: Moczka śląska
Kroki postępowania
![Krok 1 - Moczka śląska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moczka-slaska1-2.jpg)
![Krok 2 - Moczka śląska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moczka-slaska2-2.jpg)
![Krok 3 - Moczka śląska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/moczka-slaska0-2.jpg)
piernik | 500 g |
rodzynki | 150 g |
migdały | 150 g |
cytryna | 1 szt. |
orzechy laskowe | 100 g |
cukier | 300 g |
kompot z jabłek | 1 szkl. |
cukier waniliowy | 1 łyżecz. |
kompot sliwkowy | 1 l |
Goździki całe Prymat | 1 szczypta |
woda | 2 l |
cynamon | 1 szczypta |
imbir | 1 szczypta |
śliwki suszone | 200 g |
daktyle | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: