Przepis i sposób przygotowania na: Mój deser
W dwóch szklanych salaterkach rozrób galaretkę o smaku czarnej porzeczki i galaretkę agrestową.
Do każdej szklanki wlej po 4 łyżki galaretki porzeczkowej.
Odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć do misy miksera wlej 1 szklankę śmietany kremówki i ubij ją z 2 łyżkami cukru pudru.
Śmietanę ubijaj do momentu aż będzie sztywna. Gdy galaretka w szklankach będzie sztywna, a śmietana ubita czekoladę pokrój na drobne kawałeczki.
Na galaretkę nałóż bitą śmietanę, uważając aby ścianki szklanek nie ubrudziły się. Jeżeli będzie taka konieczność wytrzyj je ręcznikiem papierowym.
Na bitą śmietanę wsyp pokrojoną czekoladę. Śmietanę z warstwą czekolady przykryj galaretką agrestową i odstaw ją do całkowitego ściągnięcia.
Gdy galaretka będzie sztywna śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i na samym wierzchu wyciskaj rozetki z bitej śmietany.
Gotowe, smacznego! :)