Przepis i sposób przygotowania na: "Motylem jestem" Muffin szarlotkowy z budyniem kokosowym
Kroki postępowania
Budyń ugotować na mleku zwykłym i kokosowym (proszek rozmieszać w pół szklanki zwykłego mleka i dodać do gotującego się kokosowego razem z łyżką wiórków). Odstawić na 5 min. W tym czasie przygotować ciasto.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać kilka kropel aromatu do ciast cytrynowego. Cały czas miksując, wbijać po jajku.
Zmniejszyć obroty i wlać mleko, a następnie dodać przesianą mąkę.
Do ciasta wsypać 1/3 opakowania przyprawy do szarlotki (ew. mieszankę cynamonu, imbiru, kardamonu, zmielonych goździków lub cynamon z przyprawą do piernika). Wrzucić jabłka i dokładnie wymieszać łyżką.
![Krok 1 - "Motylem jestem" Muffin szarlotkowy z budyniem kokosowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/motylem-jestem-muffin-szarlotkowy-z-budyniem-kokosowym1-2.jpg)
*Polecam silikonowe foremki, np. w kształcie motyli. Na pewno przypadną dzieciom do gustu.
![Krok 2 - "Motylem jestem" Muffin szarlotkowy z budyniem kokosowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/motylem-jestem-muffin-szarlotkowy-z-budyniem-kokosowym2-2.jpg)
*Budyń można w całości przygotować na mleku kokosowym lub zwykłym z użyciem samych wiórków.
![Krok 3 - "Motylem jestem" Muffin szarlotkowy z budyniem kokosowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/motylem-jestem-muffin-szarlotkowy-z-budyniem-kokosowym0-2.jpg)