Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki kuskusowe
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Kuskus wsypujemy do naczynia, zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i odstawiamy na napęcznienia. Gdy ten wchłonie już cały bulion, dodajemy łyżkę masła oraz posiekanej natki pietruszki, mieszamy i studzimy.
* Do przygotowania babeczek możemy użyć także specjalnej formy do pieczenia muffinek.
Prezentowane babeczki są idealnym dodatkiem do zup i gulaszu. Jeśli chcemy wykorzystać je jako samodzielną przekąskę lub nadać im więcej smaku, możemy dodać do masy podsmażoną cebulkę, ser żółty lub kawałki wędliny.
Muffinki kuskusowe świetnie smakują także na słodko. Wtedy do masy dodajemy odrobinę cukru, a jeszcze ciepłe podajemy z ulubonym dżemem lub nutellą :D
Życzę smacznego! :)