Przepis i sposób przygotowania na: Mus makowy
Mak sparzyć, a następnie przepuścić przez maszynkę.
Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier, rodzynki, mak i skórkę. Dodać również rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
mak | 10 dag |
cukier puder | 10 dag |
skórka pomarańczowa | 2 dag |
śmietanka kremowa | 0,5 litra |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 dag |
rodzynki | 5 dag |
Mak sparzyć, a następnie przepuścić przez maszynkę.
Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier, rodzynki, mak i skórkę. Dodać również rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: