Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziane bułeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt.
jajko 1 szt.
cebula 2 szt.
ser żółty
bułki kajzerki 4-5 szt
indyk 0,5 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane bułeczki

Bułki zcinamy górę i drążymy je z środków, mięso mielimy maszyną do mięsa, pieczarki i cebule podsmażamy na małej ilości tłuszczu mieszamy je z mięsem i dodajemy surowe jajko dodajemy pieprz, sól trochę wegety do smaku, nadziewamy tym farszem bułeczki wstawiamy do piekarnika na 10 min przy tem 160 stopni potem kładziemy po plasterku sera i czekamy aż się roztopi potem wyciągamy z piekarnika. Zamiast mięsa można dać boczek wytopiony na skwarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak