Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziewane roladki z szynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2
jajko 2
kukurydza 4 łyżki
szynka 12 plastrów
sól do smaku
woda 1 szklanka
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
natka pietruszki do smaku
majonez 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane roladki z szynki

Kroki postępowania

1
Z wody kostek rosołowych i przypraw ugotować rosół. Po zagotowaniu zdjąć z gazu i na gorący wsypać żelatynę, ciągle mieszając. Zostawić do ostudzenia i stężenia. Marchew i jajka zagotować. Jajka na twardo a marchew ok 1 godz do miękkości. Wystudzoną marchew pokroić w drobną kostkę, to samo uczynić z jajkami. Dodać kukurydze i majonez. Wymieszać. Można dosolić do smaku odrobinę.
Krok 1 - Nadziewane roladki z szynki foto
2
Na brzegu każdego plasterka szynki układamy rządek sałatki, a następnie rolujemy.
Krok 2 - Nadziewane roladki z szynki foto
3
Gotowe układamy w naczyniu jedne za drugimi. Lekko tężejącą galaretą zalewamy nasze roladki.
Krok 3 - Nadziewane roladki z szynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 12.12.2012 12:17
super
Bernadeta1 16.11.2012 01:47
ale pychota takie rolady
Magda24 11.11.2012 10:05
dobre
-Natka- 06.09.2012 07:45
bardzo lubię takie roladki!
misia53 06.09.2012 00:22
fantastyczne
babajaga1969 05.09.2012 22:54
pyszne-jadłam takie
Mysiunia 05.09.2012 21:00
wspaniałe :)
Justyna28 05.09.2012 16:05
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak