Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane sakiewki z karczku
2. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kosteczkę, wymieszać ze sobą.Ser żółty pokroić w plasterki, a pietruszkę zieloną drobno posiekać.
3. Pokrojone w plastry mięso rozbić za pomocą tłuczka przy użyciu foli.
4. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, posypać solą i pieprzem. Na jednej ze stron posypać wymieszaną cebulę z kiełbaską, posypać pietruszka zieloną i na wierzch nałożyć plasterek sera żółtego.
5. Zawinąć drugą stroną mięsa i spiąć wykałaczkami.
6. Mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Posypać po wierzchu wegetą, pieprzem , papryka słodką i ostrą. Podlewać wodą co jakiś czas. Do smażenia można dodać kilka gałązek zielonej pietruszki lub zielonej części selera.