Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp
Kroki postępowania
W między czasie kroję mortadelę w kostkę, i ser żółty również.
Smażę naleśniki na patelni bez tłuszczu.
![Krok 1 - Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-na-ostro-z-mortadela-serem-zoltym-i-sosem-1000-wysp1-2.jpg)
![Krok 2 - Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-na-ostro-z-mortadela-serem-zoltym-i-sosem-1000-wysp2-2.jpg)
![Krok 3 - Naleśniki "na ostro" z mortadelą serem żółtym i sosem 1000 wysp foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-na-ostro-z-mortadela-serem-zoltym-i-sosem-1000-wysp0-2.jpg)
mleko | 0,75 litra |
mąka | 0,5 kg |
sól | do smaku |
jajko | 4 sztuki |
mortadela | 400 g |
żółty ser | 1 kostka |
sos tysiąca wysp | 1 butelka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: