Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z czerwoną soczewicą i twarogiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Naleśniki z czerwoną soczewicą i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-czerwona-soczewica-i-twarogiem1-2.jpg)
Cebule posiekać w kosteczkę, zeszklić i zrumienić na oleju rzepakowym, wystudzić.
![Krok 2 - Naleśniki z czerwoną soczewicą i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-czerwona-soczewica-i-twarogiem2-2.jpg)
Soczewicę zmieszać z twarogiem, cebulą, doprawić solą i pieprzem (lubię dużo czarnego pieprzu w tym farszu) i wymieszać.
![Krok 3 - Naleśniki z czerwoną soczewicą i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-czerwona-soczewica-i-twarogiem4-2.jpg)
Składniki na naleśniki (można użyć innego ulubionego przepisu) zmiksować, odstawić na 15 minut i smażyć cienkie naleśniki.
![Krok 4 - Naleśniki z czerwoną soczewicą i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-czerwona-soczewica-i-twarogiem3-2.jpg)
Naleśniki można podawać podgrzane, z jogurtem greckim/ śmietaną i posypane koperkiem, można podsmażyć je na maśle lub panierować i usmażyć jak krokiety
![Krok 5 - Naleśniki z czerwoną soczewicą i twarogiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-czerwona-soczewica-i-twarogiem5-2.jpg)