Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem mięsnym
Zalewamy grzyby zagotowaną wodą i przykrywamy pokrywką. Kiedy się namoczą odlewamy wodę, wlewamy świeżą wodę i gotujemy. Kiedy się zagotują odlewamy połowę wody tej co mamy w garnku, dorzucamy kiszonej kapusty i dolewamy świeżej wody, aż przykryje kapustę. Gotujemy do momentu miękkiej kapusty. Odlewamy.
Kości możemy ugotować na zupę i wyjąć. Ugotowane obieramy z kości zanim wystygną. Cebulę kroimy w pół talarki i przesmażamy na patelni, kiedy się zeszkli przesmażamy razem z mięsem.
Wszystkie składniki mielimy przez maszynkę. Doprawiamy solą i pieprzem, można trochę cukru.
Naleśniki:
Wszystkie składniki mieszamy. Smażymy naleśniki na dużej patelni
Usmażone naleśniki smarujemy farszem i zwijamy.
Układamy na patelni wlewamy troszkę oleju i podgrzewamy z jednej i drugiej strony, aż się zarumieni.
Podawać można z sosem czosnkowym, który także mam w swoich przepisach.