Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami
Kroki postępowania
FARSZ: Na patelni podsmażyć na odrobinie tłuszczu cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy delikatnie się zrumieni dodać pokrojone pieczarki i dalej smażyć. Posolić do smaku.
![Krok 1 - Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-miesem-mielonym-i-pieczarkami1-2.jpg)
Następnie podsmażyć na odrobinie tłuszczu mięso mielone. Gdy wszystko mamy usmażone, łączymy mięso oraz pieczarki z cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na upieczone naleśniki nakładamy farsz, zwijamy i układamy na wysmarowanej tłuszczem brytfance jeden obok drugiego.
![Krok 2 - Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-miesem-mielonym-i-pieczarkami2-2.jpg)
NALEŚNIKI: Do garnka przelać mleko, dodać sól, jajka oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem (w razie potrzeby dodać mąki, aby ciasto dobrze się lało).
![Krok 3 - Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-miesem-mielonym-i-pieczarkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-miesem-mielonym-i-pieczarkami4-2.jpg)
SOS: Margarynę roztopić dodać mąkę i delikatnie zrumienić. Gdy zacznie gęstnieć dodać mleko, chwilę zagotować ciągle mieszając. Przyprawić solą i pieprzem
![Krok 5 - Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-miesem-mielonym-i-pieczarkami5-2.jpg)
Sosem polać naleśniki (sos musi być dość gęsty). A na sos zetrzeć ser żółty. Zapiekać w 180 stopniach około 40 minut. Ciepłe posypać natką pietruszki.
![Krok 6 - Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-miesem-mielonym-i-pieczarkami6-2.jpg)