Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z powidłem i domowym masłem orzechowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Naleśniki z powidłem i domowym masłem orzechowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlem-i-domowym-maslem-orzechowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Naleśniki z powidłem i domowym masłem orzechowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlem-i-domowym-maslem-orzechowym2-2.jpg)
Do malaksera przekładamy orzeszki solone i niesolone. Orzeszki miksujemy. Gdy delikatnie się rozdrobnią odkładamy ok 2 łyżki orzeszków do posypania naleśników. Pozostałe orzeszki w dalszym ciągu miksujemy, tak by powstała gładka masa.
Usmażone naleśniki smarujemy powidłem.
![Krok 3 - Naleśniki z powidłem i domowym masłem orzechowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlem-i-domowym-maslem-orzechowym3-2.jpg)
Całość posypujemy odłożonymi, delikatnie rozdrobnionymi orzeszkami i dekorujemy melisą.
PODAJEMY!
![Krok 4 - Naleśniki z powidłem i domowym masłem orzechowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesniki-z-powidlem-i-domowym-maslem-orzechowym4-2.jpg)