Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe zawijańce
Obrać cebulę, czosnek i pokroić na półplasterki.
Na patelni usmażyć mięso, po 2 minuty z każdej strony na dużym ogniu. Gdy przekręcimy mięso dodajemy cebulę i czosnek. Następnie studzimy. Paprykę obieramy i razem z boczniakami i selerem kroimy na cienkie paseczki. Ser trzemy na tarce. Mięso również kroimy po skosie w cienkie paski.
Naleśniki układamy na blacie, zakładając jeden na drugiego do połowy szerokości. Trzy naleśniki w poprzek a cztery wzdłuż. Smarujemy trzema łyżkami musztardy francuskiej. Równomiernie rozkładamy boczniaki, paprykę, seler naciowy. Układamy paski mięsa, posypujemy 3/4 ilości żółtego sera i zawijamy całą roladę, którą następnie kroimy w poprzek na 5 cm kawałki. Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Zawijańce z naleśników układamy na blasze wysmarowanej olejem. Posypujemy resztą sera i posypujemy ostrą papryką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 12 - 15 minut.
Obieramy ze skóry owoc kaktusa i kroimy w drobną kosteczkę.
Po wyjęciu z piekarnika i wyłożeniu na talerz posypujemy pokrojonym owocem kaktusa.