Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowy sernik
Kroki postępowania
Do miski wsypać mąkę, proszek, wlać mleko, wodę i wpić jajka. Całość miksować na jednolitą masę.
Na rozgrzaną dużą patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasto naleśnikowego. Upiec naleśniki. Z ciasta powinno wyjść około12 dużych naleśników.
Naleśniki, każdy z osobna smarujemy masą serową. Zwijamy jak krokiety.
![Krok 1 - Naleśnikowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesnikowy-sernik1-2.jpg)
![Krok 2 - Naleśnikowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesnikowy-sernik2-2.jpg)
Całość posypujemy rodzynkami i zalewamy spoiwem. Pieczemy w piekarniku około 40 min w 180°C.
![Krok 3 - Naleśnikowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesnikowy-sernik3-2.jpg)
Ser przekładamy do malaksera, dokładamy cukier oraz żółtka. Całość miksujemy na gładką masę. Jeśli ser jest twardy dokładamy odrobinę mleka (3-4 łyżki).
SPOIWO:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dokładnie mieszamy. Zalewamy naleśniki i zapiekamy.
![Krok 4 - Naleśnikowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/nalesnikowy-sernik4-2.jpg)