Przepis i sposób przygotowania na: Odrywane drożdżowe bułeczki
Kroki postępowania
Obie mąki wsypujemy do miski, dolewamy drożdże z mlekiem i wbijamy jajko. Całość mieszamy i wyrabiamy ciasto przez ok. 10 minut aż przestanie lepić się do rąk.
Dzielimy je na dwie równe części i do jednej dodajemy kakao rozprowadzone w mleku. Wyrabiamy do momentu, aż będzie miało jednolity kolor. Z obu ciast formujemy kule, które po przykryciu odstawiamy na dwie godziny do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu z jasnego i z ciemnego ciasta formujemy taką samą liczbę kulek
![Krok 1 - Odrywane drożdżowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/odrywane-drozdzowe-buleczki3-2.jpg)
![Krok 2 - Odrywane drożdżowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/odrywane-drozdzowe-buleczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Odrywane drożdżowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/odrywane-drozdzowe-buleczki1-2.jpg)
![Krok 4 - Odrywane drożdżowe bułeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/odrywane-drozdzowe-buleczki0-2.jpg)