Przepis i sposób przygotowania na: Ogon byka w czerwonym winie - hiszpański przysmak
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ogon byka w czerwonym winie - hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogon-byka-w-czerwonym-winie-hiszpanski-przysmak1-2.jpg)
Pokrojone ogony ułożyć w szklanym naczyniu, dodać pokrojone warzywa i ząbki czosnku.
![Krok 2 - Ogon byka w czerwonym winie - hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogon-byka-w-czerwonym-winie-hiszpanski-przysmak2-2.jpg)
![Krok 3 - Ogon byka w czerwonym winie - hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogon-byka-w-czerwonym-winie-hiszpanski-przysmak3-2.jpg)
Dusić w temperaturze 190 oC około 3 godziny.
![Krok 4 - Ogon byka w czerwonym winie - hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogon-byka-w-czerwonym-winie-hiszpanski-przysmak4-2.jpg)
![Krok 5 - Ogon byka w czerwonym winie - hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogon-byka-w-czerwonym-winie-hiszpanski-przysmak5-2.jpg)
ogon wołowy | 2 kg |
marchew | 3 szt |
pietruszka | 1 szt |
cebula | 2 szt |
por (biała część) | 1 szt |
ząbki czosnku | 5 szt |
wino czerwone wytrawne | 1 butelka |
przyprawa do potraw Kucharek | |
pieprz | |
mąka | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: