Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w musztardzie i miodzie
Kroki postępowania
Umyte ogórki obieramy i kroimy wzdłuż. Solimy i odstawiamy na kilka godzin, odlewamy wodę.
![Krok 1 - Ogórki w musztardzie i miodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-musztardzie-i-miodzie1-2.jpg)
Gotujemy wodę z octem, dodajemy cukier.
![Krok 2 - Ogórki w musztardzie i miodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-musztardzie-i-miodzie2-2.jpg)
Dodajemy musztardę, mieszamy.
![Krok 3 - Ogórki w musztardzie i miodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-musztardzie-i-miodzie3-2.jpg)
Dodajemy płynny miód, mieszamy do jego rozpuszczenia.
![Krok 4 - Ogórki w musztardzie i miodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-musztardzie-i-miodzie4-2.jpg)
Wyparzamy słoiki, ogórki ciasno układamy obok siebie.
Wrzucamy po 3 ziela i 1 listku laurowym.
![Krok 5 - Ogórki w musztardzie i miodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-musztardzie-i-miodzie5-2.jpg)
Wlewamy zalewę. Szczelnie zakręcamy, pasteryzujemy 15 minut.
![Krok 6 - Ogórki w musztardzie i miodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-musztardzie-i-miodzie6-2.jpg)