Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w occie
Z tego przepisu dowiesz się, jak zrobić ogórki w occie. To jeden z prostszych przepisów na ogórki w occie z dodatkiem kawałków marchewki, cebuli i przyprawami.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ogórki w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-occie1-2.jpg)
Następnie w czyste słoiki wsypujemy szczyptę ziaren gorczycy, 1 duże ziarno ziela angielskiego lub 2 małe, 1 liść laurowy. Wkładamy do słoika ogórki układając je ciasno pamiętając o tym aby zawsze wkładać wszystkie ogórki ogonkiem do góry lub jasną częścią do góry. Gdy ogórki już mamy w słoiku wkładamy pociętą i obraną marchew oraz plastry cebuli.
![Krok 2 - Ogórki w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-occie2-2.jpg)
![Krok 3 - Ogórki w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-occie3-2.jpg)
Zalej ogórki zalewą, zakręć słoik. Jeśli zalejesz zalewą ostudzoną, musisz zapasteryzować później ogórki. Patrz krok 5.
Ogórki również można zalać gotującą zalewą zakręcić i odstawić do góry dnem bez gotowania (bez pasteryzowania).
![Krok 4 - Ogórki w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-occie4-2.jpg)
Wstaw do dużego garnka zalanego wodą i gotuj od 8 do 10 minut.
![Krok 5 - Ogórki w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-occie5-2.jpg)
![Krok 6 - Ogórki w occie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ogorki-w-occie6-2.jpg)