Przepis i sposób przygotowania na: Oryginalna kisielówka
Kroki postępowania
Białka ubijamy.
![Krok 1 - Oryginalna kisielówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oryginalna-kisielowka1-2.jpg)
![Krok 2 - Oryginalna kisielówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oryginalna-kisielowka2-2.jpg)
![Krok 3 - Oryginalna kisielówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oryginalna-kisielowka3-2.jpg)
Następnie dodajemy ubite białka.
Na sam koniec wsypujemy kisiel i delikatnie mieszamy.
![Krok 4 - Oryginalna kisielówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oryginalna-kisielowka4-2.jpg)
Pieczemy 30-35 min w temp. 170 C.
![Krok 5 - Oryginalna kisielówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/oryginalna-kisielowka5-2.jpg)
mąka pszenna | 1 szkl. |
cukier | 1 szkl. |
margaryna | 1/2 kostki |
jajko | 5 szt. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier puder | |
kisiel truskawkowy | 2 op |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: