Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa delicja
Kroki postępowania
W ten sam sposób pieczemy drugi biszkopt orzechowy. Upieczone biszkopty studzimy.
![Krok 1 - Orzechowa delicja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowa-delicja1-2.jpg)
![Krok 2 - Orzechowa delicja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowa-delicja2-2.jpg)
Rozpuszczamy kawę w niewielkiej ilości przegotowanej wody. Studzimy.
Masło ucieramy na puch. Do utartego stopniowo dodajemy budyń, a na koniec kawę. Doprawiamy całość do smaku alkoholem.
![Krok 3 - Orzechowa delicja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowa-delicja3-2.jpg)
Kolejno nakładamy na siebie:
• Biszkopt orzechowy,
• połowa kajmaku,
• krakersy,
![Krok 4 - Orzechowa delicja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowa-delicja4-2.jpg)
• połowa masy,
• delicje,
• połowa masy,
• biszkopt orzechowy,
• druga połowa kajmaku (po nałożeniu wykonujemy ozdobne wzorki na nim).
![Krok 5 - Orzechowa delicja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/orzechowa-delicja5-2.jpg)