Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ostra pasta z ciecierzycy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 100 g
suszony pomidor 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 6 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra pasta z ciecierzycy

Kroki postępowania

1
Soczewicę zalewamy wodę i trzymamy przez 1 noc. Następnie przepłukujemy i w nowej wodzie gotujemy przez godzinę
Krok 1 - Ostra pasta z ciecierzycy foto
2
Władamy soczewicę do blendera, dodajemy paprykę słodką i ostrą, zioła, pomidory, polewamy oliwą z pomidorów. Miksujemy.
Krok 2 - Ostra pasta z ciecierzycy foto
3
Przekładamy do słoika, podajemy z tostami.
Krok 3 - Ostra pasta z ciecierzycy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 02.03.2014 14:53
O, to musi być smakowite :) Nigdy nie jadłam jeszcze ciecierzycy - pora nadrobić :D
kasienka23 02.03.2014 10:12
fajny przepis :)
pestka 02.03.2014 08:46
podoba mi się ta propozycja
Romanowka 02.03.2014 08:07
pyszności, pikantne i wyraziste w smaku!
treonina 01.03.2014 23:56
świetny przepis!
gibli 01.03.2014 21:05
jeszcze takiej nie jadłam, pewnie jest smaczna:)
Sroczka 01.03.2014 20:52
Z jadłabym chlebka z taką pastą.
ao_12 01.03.2014 20:47
mniam pyszna pasta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak