Przepis i sposób przygotowania na: Pałki z kurczaka w sosie curry
Kroki postępowania
Czosnek pokroić w plasterki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać.
![Krok 1 - Pałki z kurczaka w sosie curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-sosie-curry1-2.jpg)
Pałki z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na kilka godzin.
![Krok 2 - Pałki z kurczaka w sosie curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-sosie-curry2-2.jpg)
Mięso wyjąć z lodówki. Pozostałą w misce marynatę zostawić. Na patelni rozgrzać olej z pestek winogron i obsmażyć podudzia ze wszystkich stron.
![Krok 3 - Pałki z kurczaka w sosie curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-sosie-curry3-2.jpg)
Mięso podlać wodą (lub bulionem), dodać resztki marynaty i dusić do miękkości.
![Krok 4 - Pałki z kurczaka w sosie curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-sosie-curry4-2.jpg)
Miękkie mięso wyjąć z sosu, wlać śmietanę, zagotować. Po czym znów włożyć mięso i jeszcze chwilkę razem poddusić.
![Krok 5 - Pałki z kurczaka w sosie curry foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/palki-z-kurczaka-w-sosie-curry5-2.jpg)