Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paluszki bazyliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 20 dag
sól 0,5 łyżeczki
jajko 1 szt
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki bazyliowe

Bazylię ucieramy z solą. Mąkę siekamy z masłem, dodajemy jajko i bazylię utartą z solą. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 1-2 cm /w zależności jak grube chcemy mieć paluszki/, zawijamy w folię i wkładamy na 15-20 min do lodówki. Po tym czasie ciasto tniemy na ok. 15 cm kawałki, lekko rolujemy, układamy na blaszce i pieczemy ok. 15 min w temp. 200 stopni C.Możemy podawać jako dodatek do zup lub przegryzkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.12.2012 17:56
super
parysek10 24.12.2012 11:33
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak