Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paluszki pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pesto 1 słoiczek
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki pesto

Ciasto dzielimy na sześć podłużnych kawałków.
Smarujemy warstwę pesto - ja używam własnej roboty, ale można również kupić w sklepie.
Zawijamy w rurki i wierzch smarujemy żółtkiem dla uzyskania chrupkości.
Władamy do nagrzanego 180 stopniami piekarnika na 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak