Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panierowana kalarepka

5.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda
2 sztuki
ser żółty
4 dość grube plasterki
olej do smażenia
mąka
do panierki
jajko
do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Porada

To pyszne, delikatne w smaku chrupiące warzywne kotlety. Za każdym razem gdy je robię przypomina mi się wiersz „Na straganie” .Jana Brzechwy:)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana kalarepka

Kalarepki obieramy i kromy w plastry. Z jednej wychodzi około 4 plastry.
Gotujemy je około 6-8 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy.

Rozkładamy 4 plastry ugotowanego warzywa. Delikatnie posypujemy pieprzem. Na każdym układamy po plasterku sera żółtego. Ser dociskamy, przykrywają go pozostałą kalarepką.

„Kotleciki” panierujemy w mące, rozbełtanym jajku, bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Rumienimy z obu stron.

Tak przygotowane podajemy na ciepło do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.07.2014 21:18
Bardzo smakowicie wygląda,takiej jeszcze nie jadłam.
Adamorek 08.05.2014 15:00
świetny pomysł na kotleta
gusia1000 02.05.2014 20:45
Smacznie i zdrowo.
Agata3 26.04.2014 20:36
fajny pomysł na kalarepe :)
kasienka23 26.04.2014 18:38
ciekawy pomysł!
Ankha 26.04.2014 18:35
Kotlety wyglądają bardzo apetycznie
Ania84 26.04.2014 17:19
sezon na kalarepkę również i u mnie rozpoczęty :)
w mojej kuchni 26.04.2014 15:28
jakie smaczne przysmaki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak