Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane boczniaki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Panierowane boczniaki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panierowane-boczniaki1-2.jpg)
Każdego boczniaka obtaczamy w mące pszennej.
![Krok 2 - Panierowane boczniaki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panierowane-boczniaki2-2.jpg)
![Krok 3 - Panierowane boczniaki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panierowane-boczniaki3-2.jpg)
![Krok 4 - Panierowane boczniaki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panierowane-boczniaki4-2.jpg)
Podajemy same lub jajko dodatek do dań. Ja przygotowane w ten sposób panierowane boczniaki podaję z chlebem w formie obiadu.
![Krok 5 - Panierowane boczniaki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/panierowane-boczniaki5-2.jpg)
boczniaki | 250 g |
mleko | 1 szklanka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
jajko | 2-3 sztuki |
mąka pszenna | do panierki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do panierki |
olej kokosowy | do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: