Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem
Kroki postępowania
Przygotowujemy papryki: opłukujemy je pod wodą, odcinamy kapelusiki oraz usuwamy gniazda nasienne.
![Krok 1 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-kasza-jaglana-i-kurczakiem1-2.jpg)
Kroimy ogórki konserwowe oraz natkę pietruszki. Ugotowaną kasze mieszamy z kurczakiem, dodajemy przecier pomidorowy oraz pokrojone ogórki konserwowe i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli oraz słodką papryką.
![Krok 2 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-kasza-jaglana-i-kurczakiem2-2.jpg)
Przygotowujemy sos bazyliowy: Garść świeżych liści bazylii blendujemy, dodajemy jogurt naturalny i łyżkę majonezu. Całość doprawiamy przyprawą do dań.
Upieczone papryki podajemy ciepłe z sosem jogurtowo-bazyliowym.
![Krok 3 - Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/papryka-faszerowana-kasza-jaglana-i-kurczakiem3-2.jpg)