Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami

5.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
4 szt
kaszka kuskus
1 szklanka
pieczarki
300 g
szpnak mrożony
200 g
marchewka duża
1 szt
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
łodygi sera naciowego
2 szt
żółtego sera (zetrzeć na tarce)
100 g
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
oregano
do smaku
Sklep Prymat
Bazylia suszona Prymat
do smaku
olej rzepakowy
masło
1,5 łyżki do szpinaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszką kuskus i warzywami


Papryki umyć, osuszyć, przekroić na pół, delikatnie wyjąć gniazda
nasienne.
Kaszę kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,dodać wyciśnięty czosnek i dusić, aż
do odparowania wody.
Cebulę pokroić w piórka zeszklić na oleju. Marchewkę,pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Seler naciowy pokroić. Następnie dodać do cebuli i poddusić. Wszystko
dokładnie wymieszać z ugotowaną kaszką kuskus, żółtym serem,
doprawić do smaku.
Każdą paprykę napełnić farszem, ułożyć na blasze lub w naczyniu
żaroodpornym i podlać wodą. Wstawić na około 50 minut do gorącego piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Podawać np. z sosem czosnkowym lub pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.10.2014 18:18
jeszcze z kaszą kuskus nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak