Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka w occie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
ocet 1/2 szklanki
woda 4 szklanki
ziele angielskie garść
Liść laurowy suszony Prymat garść
sól 1,5 łyżki
cukier 1-2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w occie

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy i usuwamy nasiona.
Krok 1 - Papryka w occie foto
2
Paprykę kroimy w większe kawałki.
Krok 2 - Papryka w occie foto
3
W garnku gotujemy zalewę: ocet + woda + ziele angielskie + liśc laurowy+ cukier+ sól. Wszystko, mieszamy i zagotowujemy.
Krok 3 - Papryka w occie foto
4
Pokrojoną paprykę umieszczamy w słoikach i zalewamy ciepłą zalewą. Na wierzch słoika dajemy łyżeczkę oleju.
Krok 4 - Papryka w occie foto
5
Zakręcamy i pasteryzujemy do zagotowania. Smacznego!
Krok 5 - Papryka w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.02.2014 10:07
pycha ,papryka to moje smaki
Ewelina38 21.11.2013 09:13
super, uwielbiam taką w zimie na kanapeczkę :)
olkaaa 29.10.2013 07:45
uwielbiam taką
Barbara777 28.10.2013 22:28
dobra taka do obiadu
Alex_M 28.10.2013 16:37
dobrze jest mieć takie zapasy na zimę :)
bogusia19 28.10.2013 14:28
musi być smaczna
dodi 28.10.2013 14:14
lubimy taką papryczke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak