Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paryski krem szczawiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 750 g
masło
Goździki całe Prymat
ziele angielskie
sok z cytryny
cukier 1 łyzeczka
sól i pieprz
bulion wołowy 5 szklanek
śmietana gęsta 1 szklanka
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
żółtko jajek 2
szynka konserwowa 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paryski krem szczawiowy

Szczaw pokrój w paski.W rondlu rozpuśc masło,wrzuć szczaw i chwile smaż.Dodaj kilka goździków i ziele angielskie i ok z cytryny,krop kilkoma łyzkami bulionu i dus ok 10 min.Roztrzep śmietanę z winem i zółtkami.Pozostały bulion zagotuj,połącz ze szczawiem,dopraw go.Zdejmij z ognia wlej śmietanę i wymieszaj nie gotuj już.Przed podaniem dadaj szynkę pokrojoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak