Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet
Taka ilość mięsa zmieściła mi się do foremki o wymiarach: dł. 36 cm, szer. 12 cm, wys. 7 cm.
karkówka | 1 kg |
wątróbka | 300 g (wieprzowa) |
podgardle surowe | 300 g (lub boczek surowy) |
marchewka | 1 szt. |
korzeń pietruszki | 1 szt. |
seler | 1 mały kawałek |
kajzerka | 2 szt. (czerstwe) |
jajko | 3 szt. |
cebula | 2 szt. (duże) |
czosnek | 4 ząbki |
woda | pół szklanki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
ziele angielskie | 4 ziarna |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | pół łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | pół łyżeczki |
sól | |
pieprz | |
olej rzepakowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: