Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy z jagodami goji
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pasztet drobiowy z jagodami goji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-jagodami-goji1-2.jpg)
Połowę suchej bułki kroimy w cząstki, dodajemy do wątróbki i polewamy 3-4 łyżkami mleka. Zdejmujemy patelnię z ognia całość posypujemy szczyptą soli i mieszamy.
![Krok 2 - Pasztet drobiowy z jagodami goji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-jagodami-goji2-2.jpg)
![Krok 3 - Pasztet drobiowy z jagodami goji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-jagodami-goji3-2.jpg)
Mięso mielone przyprawiamy gałką, solą ziołową, pieprzem, estragonem, tymiankiem, dodajemy jajko i kilka łyżek rosołu ( ok.30 ml), mieszamy. Gdy będzie już dobrze doprawione dodajemy jagody i posiekaną natkę pietruszki.
![Krok 4 - Pasztet drobiowy z jagodami goji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-jagodami-goji4-2.jpg)
Mięso przekładamy do foremki i pieczemy około 40 minut. W trakcie pieczenia pasztet możemy podlać kilkoma łyżkami rosołu.
![Krok 5 - Pasztet drobiowy z jagodami goji foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-jagodami-goji5-2.jpg)