Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy z pieczarkami
Kroki postępowania
warzywa obrać
kurczaka z warzywami ugotować jak na rosół( zresztą mu robimy rosół a z kurczaka pasztet)
![Krok 1 - Pasztet drobiowy z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-pieczarkami1-2.png)
doprawić do smaku solą,pieprzem,ostrą papryką i majerankiem.
dodać 2 jajka oraz około szklankę chłodnego rosołu.
całość dobrze wymieszać
![Krok 2 - Pasztet drobiowy z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-pieczarkami2-2.jpg)
ułożyć duże obrane pieczarki i przykryć resztą masy
![Krok 3 - Pasztet drobiowy z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-pieczarkami3-2.jpg)
pasztet piec w 180 stopniach około 60 minut(pod przykryciem z foli aluminiowej aby nie przypalić z góry)
![Krok 4 - Pasztet drobiowy z pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-drobiowy-z-pieczarkami4-2.jpg)