Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet paprykowy
Kroki postępowania
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Dodać pokrojony w kostkę boczek wędzony. Dodać masło i smażyć.
![Krok 1 - Pasztet paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-paprykowy1-2.jpg)
W międzyczasie obrać mięso z ugotowanych udek, wrzucić do miski.
Chleb zalać gorącym mlekiem i namoczyć.
![Krok 2 - Pasztet paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-paprykowy2-2.jpg)
Wątróbkę umyć, oczyścić. Wrzucić do boczku z cebulą. Gdy się lekko zetnie, zdjąć z ognia.
![Krok 3 - Pasztet paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-paprykowy3-2.jpg)
W maszynce zmielić mięso z ćwiartek, wątróbkę z boczkiem i cebulą, zmielić także namoczony (lekko odciśnięty) chleb i paprykę (pieczoną, obraną ze skórki).
![Krok 4 - Pasztet paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-paprykowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Pasztet paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-paprykowy5-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-45 minut.
![Krok 6 - Pasztet paprykowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-paprykowy6-2.jpg)