Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z galaretką z czarnej porzeczki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pasztet z galaretką z czarnej porzeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-galaretka-z-czarnej-porzeczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Pasztet z galaretką z czarnej porzeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-galaretka-z-czarnej-porzeczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Pasztet z galaretką z czarnej porzeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-galaretka-z-czarnej-porzeczki3-2.jpg)
Gotową masę przekładamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch delikatnie posypujemy bułką tartą. Pasztet wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 60 minut w 180°C.
Po wyjęciu dokładnie studzimy.
![Krok 4 - Pasztet z galaretką z czarnej porzeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-galaretka-z-czarnej-porzeczki4-2.jpg)
Mus wraz z wodą podgrzewamy. W gorącym rozpuszczamy galaretkę. Ewentualnie możemy go dosłodzić. Całość pozostawiamy do ostygnięcia.
Blaszkę w której pieczony był pasztet wykładamy złotkiem. Na jej dno wylewamy około 1 cm warstwę galaretki. Odstawiamy ją do zastygnięcia do lodówki na około 15 minut. Po tym czasie zastygniętą galaretkę smarujemy delikatnie płynną galaretką. Na wierzch wykładamy upieczony i zimny pasztet. Luki wokół brzegów zalewamy pozostałą galaretką. Całość ponownie schładzamy do zastygnięcia.
Gotowy pasztet wyciągamy z formy, porcjujemy i podajemy!
![Krok 5 - Pasztet z galaretką z czarnej porzeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pasztet-z-galaretka-z-czarnej-porzeczki5-2.jpg)