Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z duszonymi warzywami
Kroki postępowania
Cebulę obrać i posiekać drobniutko. Paprykę oczyścić z nasion, umyć i również pokroić.
![Krok 1 - Pęczak z duszonymi warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-z-duszonymi-warzywami1-2.jpg)
Na patelnię wlać olej (zalewa z suszonych pomidorów), wrzucić cebulkę i zeszklić. Następnie dodać czerwoną paprykę, przesmażyć. Cukinię umyć dokładnie, osuszyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż na 4 a następnie w plasterki.
![Krok 2 - Pęczak z duszonymi warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-z-duszonymi-warzywami2-2.jpg)
![Krok 3 - Pęczak z duszonymi warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-z-duszonymi-warzywami3-2.jpg)
Fasolkę wrzucić na wrzątek, gotować 5 minut, odcedzić. Dodać na patelnię. Dorzucić pęczak i wymieszać. Podgrzewać razem przez chwilę.
![Krok 4 - Pęczak z duszonymi warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-z-duszonymi-warzywami4-2.jpg)
Podawać jako samodzielną potrawę lub z dodatkiem mięsa
![Krok 5 - Pęczak z duszonymi warzywami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/peczak-z-duszonymi-warzywami5-2.jpg)