Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pesto z rukoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 100 g
oliwa 50 ml
orzechy włoskie 1 garść
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli

Kroki postępowania

1
Rukolę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
Krok 1 - Pesto z rukoli foto
2
Włożyć do kielicha blendera
Krok 2 - Pesto z rukoli foto
3
Orzechy włoskie rozgnieść w moździerzu , dodać do rukoli
Krok 3 - Pesto z rukoli foto
4
Wlać oliwę z oliwek
Krok 4 - Pesto z rukoli foto
5
Zmiksować wszystkie składniki, przyprawić do smaku pieprzem ,solą i sokiem z cytryny.
Krok 5 - Pesto z rukoli foto
6
Przełożyć do słoiczków zalać po wierzchu oliwą z oliwek i przechować kilka dni w lodówce. Można używać do makaronu ,ryżu i do smarowania kanapek.
Krok 6 - Pesto z rukoli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 19.12.2015 10:29
Ciekawy przepis, uwiebiam pesto;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak