Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń barania w sosie musztardowym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina
1 kg
czosnek ząbki
2 szt
mąka
1 łyżki
musztarda
2 łyżki
śmietana
150 ml
smalec
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania w sosie musztardowym

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym solą, oprószyć pieprzem, pozostawić w chłodnym miejscu na 3 h. Następnie posmarować smalcem, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku, podlewając od czasu do czasu wodą. Następnie oprószyć mięso mąką, gdy zacznie się rumienić polać śmietaną. Wytworzony sos wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku. Gotowe mięso pokroić w plastry i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.02.2014 21:42
Ciekawy pomysł.
Seba 20.04.2012 18:27
smaczna
Monika193
Monika193 27.01.2011 15:09
smaczniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak