Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z jajek

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
2 szt
bułka czerstwa
1 szt
masło lub margaryna
3 łyżka
śmietanka 22%
0,5 szklanka
koperek posiekany
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
jajko ugotowane na twardo
5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajek

Utrzeć masło z surowymi żółtkami oraz namoczoną i wyciśniętą czerstwą bułką. Dodać sól, pieprz i zieleninę. Ugotowane jajka pokroić w plasterki. Białka ubić na sztywną pianę, śmietankę lekko ubić. Delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 04.08.2011 08:35
bardzo pomysłowe
agnieszka214 13.06.2011 09:04
pycha
cukiereczek 12.05.2011 08:09
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak