Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z królika w winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos mięsny
1 szklanka
białe wino
2 kieliszki
kwaśna śmietana
0,5 szklanki
olej
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
wino czerwone
2 kieliszki
królik
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z królika w winie

Królika dzielimy na porcje, opłukujemy, osuszamy, obsmażamy na gorącym oleju, oprószamy solą i pieprzem.Dolewamy sos - może być z kostki, i białe wino.Dusimy pod przykryciem przez ok. 45 min. Wyjmujemy mięso a do sosu dolewamy czerwone zino i śmietanę. Mieszamy, krótko zagotowujemy i polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 28.07.2011 23:19
jak wykwintne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak