Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona biała kiełbasa z suszoną śliwką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 10 szt
cebula 6 szt
śliwki suszone 20 szt
majeranek do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona biała kiełbasa z suszoną śliwką

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, na dnie układamy część cebuli pokrojonej w pół plasterki. Na cebuli układamy kiełbasę, nakłuwamy ją w kilku miejscach. Na kiełbasie układamy pokrojone śliwki. Na śliwki dajemy cebulę. Podlewamy wodą. Posypujemy pieprzem i majerankiem.
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni na ok 60 minut. ( podczas pieczenia odwracamy kiełbasę, żeby się przypiekła z każdej strony).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.04.2015 19:54
same pyszności
Pani Domu 27.04.2015 07:22
wygląda smacznie
Anna169Hosz 26.04.2015 18:29
Ciekawe połączenie - pasuje mi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak